Türk mutfağının asırlık lezzetlerinin sergilendiği 21-27 Mayıs tarihlerinde bu yıl “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” temasıyla gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası, etkinlikleri Tophane meydanında düzenlenen açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılışın ardından Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve protokol üyeleri Tophane Meydanı’nda kurulan stantları tek tek gezerek yöresel lezzetleri tattı.
Birlik ve beraberlik sofrada başladığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Ortak sofralar, ortak değerler demek. Bizleri bir araya getiren yemeğin etrafında kurulan muhabbet, paylaşım ve kültür günümüzde hızlı yaşam tarzı ve ekonomik zorluklar geleneksel sofraları gölgede bıraksa da, bizler köklerimizden aldığımız güçle kültürümüze sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bursa mutfağının kendine has tatları; kuzu etiyle hazırlanan nefis yemekler, kestane ve enginarın uyumuyla ortaya çıkan özel lezzetler, Bursa inciriyle taçlanan tatlılar yalnızca damaklarımızı değil, kalplerimizi de doyuruyor" dedi.
Hibya Haber Ajansı