Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde şehrin gastronomi turizmindeki payını artırmak ve geleneksel lezzetleri tanıtmak amacıyla düzenlenen 8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali, Bafra ilçesindeki etkinliklerle başladı.
Doğada bulunan bin 800’ün üzerinde yenilebilir otun ve çeşitli ot yemeklerinin sergilendiği festivalin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Bafra ilçesi Sürmeli Mahallesinde buluşan katılımcılar; tadım etkinliklerinden çocuklarla doğada resim etkinliğine, bilim ve oyun atölyelerinden doğal ürünler pazarına kadar birçok programda yer aldı.
Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Anadoludakiler ve Samsun Turizmciler Derneği iş birliği ile hazırlanan programın 30 Mayıs Cuma günü Çobanlı İskelesi’nde açılışı yapılacak.
Hibya Haber Ajansı